Opdracht

Endy Igbinosa (Personal Trainer, Enna PT) & Ovita Ngo (Schoonheidsspecialiste, Different by O-J) vroegen mij om een volledig nieuwe identiteit te ontwerpen voor hun fusering. Na veel brainstormen kwamen we samen tot een nieuwe naam: Flexercise Treatments. Onder deze naam combineren zij vier verschillende diensten: personal training, schoonheidsspecialisatie, voedingsbegeleiding & revalidatie.about img
Logo

Het logo heeft een formeel, maar sportief uiterlijk. Het bestaat uit twee strakke fonts, met Flexercise in een dikker en opvallender lettertype. De X is in het logo vervangen door het icoon.

about img
Icoon

Een X staat in het algemeen voor foutief of niet behaald. De X in flexercise bestaat daarom uit een vinkje dat juist staat voor positiviteit en bepaalde doelen behalen. De toevoegingen aan het vinkje (zoals het hoofd) zorgen ervoor dat men nog steeds de letter X leest, maar toch het icoon herkent als een ‘menselijk figuurtje’. Het icoon met haar scherpe vormen zorgt voor een actief beeld dat past bij personal training of treatments. Het straalt kracht, vertrouwen en positiviteit uit.

about img
Website

Bij een nieuwe identiteit hoort ook een nieuwe website. Deze website komt binnenkort online en is dan hier te zien: flexercisetreatments.nl. Er is gekozen voor een witte, ruimtelijke en responsive website met blauwe accenten, die ook voor komen in het logo. Dit allemaal in combinatie met passende en zelf geschoten foto's.

about img